CBCT maxilar și sinus maxilar

Tomografia computerizată în fascicul conic (CBCT) maxilar și sinus maxilar este o procedură imagistică avansată, care oferă o imagine tridimensională a maxilarului și a sinusului maxilar. Această procedură este utilizată pentru diagnosticarea problemelor dentare specifice, precum sinuzitele maxilare, pierderea osoasă sau problemele cu implanturile dentare.

CBCT este o procedură nedureroasă și neinvazivă, care utilizează o sursă de radiații X și un detector de imagine pentru a crea o imagine tridimensională a maxilarului și a sinusului maxilar. Această procedură oferă o imagine precisă și detaliată a structurilor osoase ale cavității orale, inclusiv a dinților, rădăcinilor, nervilor și sinusurilor.

CBCT maxilar și sinus maxilar este utilă în diagnosticarea problemelor specifice ale maxilarului și sinusului maxilar, precum sinuzitele maxilare, pierderea osoasă sau problemele cu implanturile dentare. Această procedură oferă medicului stomatolog o imagine tridimensională precisă a structurii osoase și a relațiilor dintre diferitele elemente anatomice.

Este important de menționat că CBCT este o procedură care utilizează doze mari de radiații și, prin urmare, pacienții trebuie să discute cu medicul stomatolog despre eventualele preocupări legate de expunerea la radiații înainte de a efectua o CBCT maxilar și sinus maxilar.

În concluzie, CBCT maxilar și sinus maxilar este o procedură imagistică avansată, care oferă o imagine tridimensională precisă și detaliată a maxilarului și a sinusului maxilar. Aceasta este o procedură utilă în diagnosticarea și planificarea tratamentelor pentru probleme dentare specifice, oferindu-le pacienților o soluție personalizată de tratament care să răspundă nevoilor lor și să îmbunătățească calitatea vieții lor.

Distribuie acest articol:

Ai nevoie de ajutor?