Profilaxie completă

Te bucuri de o campanie specială care cuprinde tratamente precum detartraj, periaj profesional, și airflow. Descoperă o experiență de igienizare dentară completă PREMIUM cu LASER la Clinicile Dr. Ardeleanu din București. Asigură-ți un zâmbet sănătos și strălucitor programându-te acum!

Cât te costă?

Descoperă experiența completă de igienizare dentară la Clinicile Dr. Ardeleanu din București. Beneficiezi de detartraj, periaj profesional și airflow. Rezervă acum pentru un zâmbet sănătos și strălucitor!

380 LEI

Ce obții?

1

DETARTRAJ

2

PERIAJ

PROFESIONAL

3

AIRFLOW

1. Ce este Detartrajul?

Detartrajul este o procedură dentară ce implică îndepărtarea tartrului – o formă dură de placă bacteriană ce se calcifică pe dinți și sub linia gingivală. Această acumulare nu poate fi îndepărtată prin periajul obișnuit și necesită intervenția unui specialist.

Beneficiile Detartrajului

 • Prevenirea gingivitei și a parodontitei: Tartrul contribuie la inflamația și infecția gingiilor, putând duce la gingivită și, în stadii avansate, la parodontită, o afecțiune serioasă care poate duce la pierderea dinților.
 • Îmbunătățirea sănătății orale: Prin îndepărtarea tartrului și a plăcii bacteriene, detartrajul reduce riscul de carii și îmbunătățește sănătatea generală a cavității orale.
 • Estetică dentară: Detartrajul ajută la îndepărtarea petelor și la albitul dinților, contribuind astfel la un zâmbet mai luminos și mai atractiv.

Procedura de detartraj:

Procesul de detartraj se realizează cu ajutorul unor instrumente speciale, cum ar fi detașoarele ultrasonice și scalerele manuale. Acestea îndepărtază eficient tartrul fără a deteriora smalțul dinților. Procedura este relativ rapidă și, în majoritatea cazurilor, nedureroasă.

Cât de des este necesar detartrajul?

Frecvența detartrajului variază în funcție de starea de sănătate orală a fiecărei persoane. În general, se recomandă efectuarea acestei proceduri o dată la fiecare șase luni. Totuși, persoanele cu anumite afecțiuni, cum ar fi diabetul sau cele predispuse la boli gingivale, pot necesita detartraje mai frecvente.

Detartrajul nu este doar o procedură cosmetică, ci o necesitate pentru menținerea unei sănătăți orale optime. Prin vizite regulate la dentist și efectuarea detartrajului conform recomandărilor, se poate preveni o serie de probleme dentare și se poate menține un zâmbet sănătos și strălucitor.

2. Ce este Periajul profesional?

Periajul profesional este un procedeu efectuat de către dentist și include îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului acumulate la nivelul dinților și sub linia gingiilor, locuri greu accesibile prin periajul zilnic acasă.


Beneficiile periajului profesional:

 • Prevenirea bolilor parodontale: Periajul profesional ajută la prevenirea gingivitei și parodontitei prin îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului.
 • Prevenirea cariei dentare: Îndepărtarea regulată a depunerilor minerale și a plăcii bacteriene reduce riscul de carie dentară.
 • Diagnosticare timpurie a problemelor orale: Vizitele regulate la dentist pentru periaj profesional permit detectarea timpurie a problemelor orale, cum ar fi cariile sau bolile gingivale.
 • Estetică dentară: Periajul profesional îmbunătățește aspectul dinților, eliminând petele și redându-le culoarea naturală.
 • Eliminarea respirației neplăcute: Curățarea profesională contribuie la menținerea unei respirații proaspete, eliminând bacteriile care cauzează miros neplăcut.

 

Cum se realizează periajul profesional?

Procedura începe cu o examinare orală pentru a evalua starea generală a gurii pacientului. După aceea, igienistul folosește instrumente speciale, cum ar fi detartratoarele ultrasonice și scalerele manuale, pentru a îndepărta placa și tartrul. Procesul este completat de periajul și lustruirea dinților, oferind un finisaj neted și strălucitor.

 

Frecvența recomandată:

În general, se recomandă efectuarea periajului profesional de două ori pe an. Cu toate acestea, frecvența poate varia în funcție de nevoile individuale și recomandările dentistului.

Periajul profesional nu este doar un procedeu estetic; este o componentă esențială a îngrijirii orale preventive. Prin efectuarea regulată a acestui procedeu în cadrul unei clinici stomatologice, pacienții își pot menține cavitatea bucală sănătoasă și pot preveni multe probleme dentare. Este un pas simplu, dar extrem de eficient, în menținerea sănătății și frumuseții zâmbetului pe termen lung.

3. Ce este Airflow-ul?

Airflow este o metodă neinvazivă de curățare profundă a dinților, care utilizează o combinație de apă, aer și bicarbonat de sodiu. Acest amestec este pulverizat cu presiune pe suprafața dinților, îndepărtând eficient tartrul, petele și placa bacteriană, fără a afecta smalțul.

Beneficiile procedurii de airflow

 • Îndepărtarea plăcii și a tartrului: Airflow poate ajunge în zone greu accesibile, oferind o curățare profundă și îmbunătățind sănătatea gingiilor.
 • Eliminarea petelelor: Procedura este extrem de eficientă în îndepărtarea petelor cauzate de cafea, ceai, tutun sau vin roșu, redând albul natural al dinților.
 • Protejarea smalțului: Metoda este delicată cu smalțul dentar, spre deosebire de curățările tradiționale cu instrumente aspre.
 • Prevenirea bolilor parodontale: Prin îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului, Airflow ajută la prevenirea gingivitei și a bolilor parodontale.
 • Confort crescut: Procedura este rapidă, fără durere și fără disconfortul cauzat de instrumentele tradiționale.

Când este recomandată procedura de airflow?


Procedura de airflow este recomandată ca parte a igienei orale regulate, ideală pentru pacienții de toate vârstele. Este deosebit de benefică înaintea tratamentelor de estetică dentară, cum ar fi albirea dinților, pentru a asigura cele mai bune rezultate.

În clinicile noastre, procedura Airflow este realizată de către specialiști în igienă dentară, care folosesc echipamente de ultimă generație. Păstrăm un standard înalt de calitate și ne angajăm să oferim fiecărui pacient o experiență plăcută și rezultate excepționale.

Airflow nu este doar o procedură de curățare dentară; este un pas spre un zâmbet sănătos și strălucitor. Încurajăm pacienții să experimenteze beneficiile acestei tehnologii inovatoare și să contribuie la sănătatea și estetica zâmbetului lor.

De ce să alegi Clinicile Dr. Ardeleanu pentru un zâmbet "imaculat"?

Excelență medicală

Prețuri accesibile

Fără durere

Rapiditate

Proximitate

Tehnici moderne

Testimoniale pacienți

Recenzii pacienți

Igenizare profesională completă la doar

380 LEI

Verifică secțiunea „Prețuri și promoții” pe fiecare clinică pentru a prinde ofertele lunii care îți pot oferi un preț chiar mai bun.

Solicită o programare

Ai nevoie de ajutor?