Tehnologie

Radiologie panoramică 2D Kavo și Alpha Ray

Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT) reprezintă o inovație majoră în domeniul radiologiei dentare. Acest instrument permite mediciilor stomatologi să efectueze investigații cu pacientul în poziția ortostatică (stand în picioare), ceea ce facilitează obținerea unor informații precise și detaliate despre starea orală a pacientului.

Comparativ cu metodele tradiționale de radiografie, CBCT oferă o serie de avantaje semnificative. Prin crearea unor imagini tridimensionale detaliate ale maxilarului și dinților, CBCT furnizează o perspectivă clară și completă a structurii dentare și a oaselor adiacente. Aceasta oferă medicilor o înțelegere mai profundă a problemei cu care se confruntă pacientul și facilitează elaborarea unui plan de tratament precis și personalizat.

 

Scannerul intraoral Medit i700

Scannerul intraoral Medit i700 reprezintă o revoluție în tehnologia stomatologică, transformând modul în care efectuăm scanările dentare. Acest instrument avansat face ca experiența de scanare să fie mai confortabilă și mai eficientă, atât pentru medicul dentist, cât și pentru pacient.

Medit i700 este proiectat pentru a optimiza întreaga experiență de scanare. Cu dimensiunile sale reduse și designul ergonomic, scannerul se potrivește perfect în mâna medicului dentist, facilitând o manevrare ușoară și precisă. Acest lucru ajută la creșterea eficienței și la reducerea oboselii, permițând medicului dentist să se concentreze pe ceea ce este cu adevărat important – pacientul.

Microscopul endodontic Zumax 1950

Microscopul endodontic Zumax 1950 marchează o nouă eră în tehnologia stomatologică, oferind o viziune clară și detaliată a structurii dentare și facilitând procedurile endodontice cu precizie excepțională. Flexibilitatea și compacitatea acestuia sunt complementare cu o serie de funcții care îmbunătățesc semnificativ experiența utilizatorului.

Una dintre caracteristicile distincte ale microscopului Zumax 1950 este schimbătorul său de magnificare în 5 pași. Acesta permite utilizatorului să selecteze rapid și convenabil magnificarea optimă pentru a se adapta la diferite cerințe de procedură. Butoanele schimbătorului de magnificare sunt amplasate pe ambele părți ale capului microscopului, făcând ajustarea rapidă și simplă, chiar și în timpul unei proceduri.

Microscop dentar Leica

Atunci cand spui Leica, spui cel mai mare brand de optica. Iar atunci cand spui tratamente de scoatere a nervului, spui microscop perfomant si medic specialist-endodont. Combinatia aceasta o gasesti in fiecare clinica a noastra. Magnificatia, asociata cu o iluminara excelenta, ne-a marit rata de succes a tratamentelor considerabil. Cu ajutorul microscopului economisim timp. Ceea ce inainte se rezolva in 3-4 sedinte, acum se finalizeaza intr-o singura sedinta!

Laserul Sirona Advancé

Laserul ajuta foarte mult medicul in practica zlnica. Pacientului in ofera confort. Tratamentele sunt fara durere, fara sangerare, vindecarea post operatorie este mult mai rapida.

Are indicatii pentru o multime de tratamente stomatologice, precum gingivectomii, decontaminare microbiana in afectiunile de parodontoza, incizia si drenajul abceselor in special la copii, excizii de fibroame si papiloame. Ajuta in tratamentul aftelor bucale si al herpesului. Il folosim in tratamentul endodontic, dupa ce am extras nervul, pentru a reducere nivelul de microbi in canalele radiculare. Are indicatii si in implantologie, in descoperirea implantelor, in perimplantite.

Unituri dentare copii

Epicentrul clinicilor noastre il reprezinta cabinetele de copii, gandite special pentru ei. Scaunele dentare pentru copii sunt atractia cabinetelor, facand copii sa perceapa cabinetul stomatologic ca un loc de joaca. Uita de frica si se intorc cu placere de fiecare data.

Unituri dentare adulți

Uniturile dentare sunt cele mai folosite aparate dintr-o clinica stomatologica. Pentru ca vrem sa va cream confort cat timp petreceti la noi, am investit doar in unituri noi si moderne.

Autoclav Tecno Gaz Italia

In Clinicile Dr Ardeleanu sunteti in siguranta! Zilnic, fiecare intrument si aparat folosit este sterilizat, astfel incat pacientii nostrii sa fie relaxati. Si medicii sa lucreze fara grija. Pana cand un instrument ajunge la pacient in gura, se realizeaza o serie de procese precum spalare, clatire, sterilizare la rece, sigilare si sterilizare la cald cu autoclavul Tecno Gaz, lider in domeniul medical.

Inhalosedarea Tecno Gaz

Va este frica de stomatolog? Nicio problema. Noi avem solutia. Cu ajutorul aparatului de inhalosedare, atat adultii, cat si copiii pot scapa de aceasta teama.
Tehnica consta in aplicarea unei masti nazale prin care pacientul onhaleaza protoxid de azot, combinat cu oxigen. Aceasta combinatie are proprietati sedative si usor analgezice. Pacientul se simte relaxat, calm, inducand o stare de bine. Principalul avantaj este ca inhalosedarea nu este toxica, nu se metabolizeaza in ficat si se elimina imediat ce s-a incetat administrarea de protoxid de azot.

Endomotor Coltene

In tehnica veche, scoaterea nervului se facea manual, cu ace reutilizabile, ceea ce ducea la o rata de esec a tratamentului foarte mare. Acum, cu ajutorul endomotorului, scoaterea nervului se face rotativ, cu ace speciale, crescand confortul pacientului prin diminuarea timpului de realizare a tratamentului. Este precis si sigur.

Apex locator Morita

Alaturi de endomotor, apex locatorul ne ajuta sa realizam un tratament endodontic calitativ. Cu el masuram dimensiunea canalului, pentru a ne asigura ca tratamentul se realizeaza pe intregul canal. Diminuam sansele de tratament incomplet sau depasirea radacinii. Apex locatorul Morita este cel mai vandut apex locator din lume, fiind varf de gama.

Sistem de obturare Endo Master

Cu ajutorul acestui aparat realizam obturatiile de canal 3D, prin tehnica injectarii directe cu gutaperca.

Lampa fotopolimerizare X-CURE

La realizarea unei plombe durabile, participa si o lampa care fotopolimerizeaza compozitul. Aceasta trebuie sa aiba o intensitate luminoasa ridicata pentru a nu risca caderea materialului de obturatie.

PT-A Woodpecker

Aparatul Woodpecker pentru Airflow este un instrument dentar modern, utilizat pentru curățarea și polizarea dinților. Este special conceput pentru a îndepărta eficient placa dentară, tartrul și petele, folosind un amestec de aer, apă și particule fine de bicarbonat de sodiu sau alte substanțe abrazive blânde. Dispune de tehnologie avansată care permite reglarea precisă a presiunii aerului și a cantității de particule abrazive. Acest lucru asigură o curățare eficientă, dar delicată, protejând smalțul și gingiile pacientului.

Ai nevoie de ajutor?