Profilaxie dentară

Daca toti pacientii ar veni la o profilaxie regulata, la 6 luni, multe dintre afectiunile dentare ar dispărea. O buna igiena orala este esentiala in mentinerea unei danturi sanatoase. In schimb, o igiena deficitara duce la afectiuni parodontale ireversibile, care pot avea ca rezultat pierderea dintilor.

Detartrajul cu ultrasunete este o metoda rapida, nedureroasa prin care se indeparteaza tartrul si placa bacteriana, stimuland circulatia locala a sangelui. Detartajul nu afecteaza smaltul, dureaza intre 30-60 minute si este completat de alte procedee precum periajul profesional si air flow-ul.

Air flow-ul este conceput sa curete in profunzime in locurile un care periuta dentara si ansa de detartraj nu ajung.

Profilaxia dentară este esențială pentru menținerea sănătății dentare și prevenirea afecțiunilor dentare. Ea implică măsuri de igienă orală zilnică, precum și vizite regulate la medicul dentist pentru evaluarea stării de sănătate a dinților și a gingiilor.

Cele mai importante măsuri de igienă orală sunt periajul dentar zilnic și utilizarea aței dentare. Acestea ajută la eliminarea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare de pe suprafața dinților și din spațiile interdentare. În plus, utilizarea apei de gură și a unui periutaț de dinți electric poate fi utilă în completarea acestor măsuri.

Vizitele regulate la medicul dentist sunt importante pentru evaluarea stării de sănătate a dinților și a gingiilor și prevenirea afecțiunilor dentare. Medicul dentist poate detecta afecțiuni în stadii incipiente și poate interveni în timp util pentru a preveni complicații mai grave. De asemenea, în timpul vizitelor regulate la dentist, se pot efectua și proceduri de igienizare profesională, cum ar fi detartrajul și periajul profesional, care ajută la eliminarea plăcii bacteriene și prevenirea afecțiunilor gingivale.

Alte măsuri de profilaxie dentară includ evitarea alimentelor și băuturilor bogate în zahăr, fumatul și consumul excesiv de alcool. Aceste obiceiuri pot afecta sănătatea dentară și pot crește riscul de dezvoltare a cariilor dentare și a afecțiunilor gingivale.

În concluzie, profilaxia dentară este esențială pentru menținerea sănătății dentare și prevenirea afecțiunilor dentare. Periajul dentar zilnic, utilizarea aței dentare, vizitele regulate la medicul dentist și adoptarea unui stil de viață sănătos sunt cheia pentru o sănătate dentară bună și un zâmbet frumos.

Ai nevoie de ajutor?