Implantologie

Implantul dentar este solutia pacientului pentru o lucrare fixa, atunci cand unul sau mai multi dinti lipsesc. Dupa o extractie, volumul osos scade cu aproximativ 50% in primii 3 ani. Implantul dentar incetineste procesul de resorbtie osoasa, de aceea interventia trebuie sa aiba loc la scurt timp dupa extractie. Sau, unde este posibil, in aceeasi sedinta, postextractional.

Inserarea unui implant se realizeaza intr-o singura vizita, cu sau fara aditie os, in functie de rezerva osoasa a pacientului. Dupa interventia chirurgicala, pacientul asteapta 3-9 luni pentru integrarea implantului.
Realizam si interventii chirurgicala de tip ALL ON 4 sau ALL ON 6, traducerea acestor interventii ar fii ‘toti dintii se sprijina pe 4sau 6 implanturi” si este indicata pacientilor edentati sau cu doar cativa dinti restanti la care o lucrare protetica fixa pe dinti naturali nu mai este posibila. Operatia este minim invaziva si ii ofera pacientului o arcada fixa si stabila. Dupa inserarea impalnturilor se asteapta 3-9 luni pentru integrarea implanturilor. 

Implanturile clasice presupun rabdare din partea pacientilor. In schimb, sistemul “FAST AND FIXED” ofera o rezlovare mult mai rapida. In doar 24h, pacientii pleaca cu lucrare fixa provizorie acasa.

Atunci cand inserarea unui implant in zona posterioara maxilara nu se poate efectua din cauza unei resorbii osoase, recurgem la o operatie de sinus lift, interventie nedureroasa, care necesita un medic chirurg cu experienta.

Ai nevoie de ajutor?