Estetică dentară

Estetica dentară se referă la ramura stomatologiei care se concentrează pe îmbunătățirea aspectului estetic al dinților și al zâmbetului pacientului. Această ramură se axează pe soluții estetice personalizate, pentru a oferi pacienților un zâmbet frumos și natural.

Printre serviciile de estetică dentară se numără:

  1. Albirea dinților: Această procedură implică utilizarea unui gel special și a unei surse de lumină pentru a îndepărta petele și decolorarea dinților, oferindu-le un aspect mai alb și mai strălucitor. Albirea dentară poate fi realizată în cabinetul stomatologic sau prin intermediul unor kituri de albire dentară acasă.
  2. Coroane dentare: Coroanele dentare sunt proteze dentare care se plasează pe dinți pentru a le oferi o formă, o dimensiune și o culoare estetică. Acestea pot fi realizate din diverse materiale, precum ceramica, zirconiu sau metalo-ceramica.
  3. Plombe dentare: Plombele dentare pot fi realizate dintr-o varietate de materiale și sunt utilizate pentru a repara dinții deteriorați sau decolorați. De obicei, acestea sunt realizate dintr-un material plastic compozit sau din ceramică, oferind un aspect estetic natural și rezistență la uzură.
  4. Fațete dentare: Fațetele dentare sunt proteze dentare subțiri, realizate din ceramică sau din material compozit, care se aplică pe fața dinților frontal, pentru a îmbunătăți aspectul estetic al zâmbetului. Acestea sunt utilizate pentru a acoperi dinții deteriorați sau decolorați, sau pentru a corecta problemele de aliniere sau dimensiune a dinților.

În general, estetica dentară se concentrează pe îmbunătățirea aspectului estetic al dinților și al zâmbetului pacientului, dar nu numai. Multe dintre tratamentele de estetică dentară au și beneficii funcționale, precum restaurarea funcționalității dinților deteriorați sau îmbunătățirea sănătății gingivale.

Ai nevoie de ajutor?