Consultații

Consultațiile stomatologice sunt întâlnirile programate între pacienți și stomatologi pentru a evalua și trata problemele dentare. Aceste consultații sunt esențiale pentru menținerea unei sănătăți dentare optime și prevenirea eventualelor afecțiuni dentare sau gingivale.

În timpul unei consultații stomatologice, medicul stomatolog va efectua o evaluare completă a stării dumneavoastră dentare și gingivale. Acest lucru poate include:

  1. Anamneza: Medicul va discuta cu dumneavoastră despre istoricul medical și stomatologic, simptomele și orice probleme dentare sau disconfort pe care le experimentați. Este important să comunicați orice informații relevante, precum afecțiuni medicale preexistente sau medicamente pe care le luați.
  2. Examinarea orală: Medicul va examina cu atenție cavitatea orală, inclusiv dinții, gingiile, limba, cerul gurii și alte structuri orale. Aceasta are ca scop identificarea eventualelor afecțiuni, cum ar fi cariile, inflamația gingiilor, leziunile sau alte anomalii.
  3. Radiografii dentare: În funcție de necesitate, medicul stomatolog poate solicita efectuarea de radiografii dentare pentru a evalua sănătatea dinților și a structurilor orale invizibile cu ochiul liber. Radiografiile pot dezvălui carii dentare ascunse, afecțiuni ale rădăcinilor dentare sau alte probleme.
  4. Curățarea dentară profesională: În timpul consultației, stomatologul va efectua o curățare profesională a dinților, eliminând placa și tartrul acumulate. Această procedură contribuie la menținerea igienei dentare și la prevenirea apariției problemelor ulterioare.

 

Pe lângă evaluarea și tratamentul problemelor existente, consultațiile stomatologice sunt o oportunitate excelentă de a primi sfaturi și instrucțiuni privind igiena orală corectă și metode de prevenire a afecțiunilor dentare. Stomatologul vă poate oferi sfaturi personalizate referitoare la periajul corect al dinților, utilizarea aței dentare, igiena limbii și alți factori care pot influența sănătatea orală.

Este recomandat să efectuați consultații stomatologice regulate, în funcție de recomandările medicului stomatolog sau cel puțin o dată la șase luni. Aceste vizite regulate vă ajută să vă mențineți sănătatea orală, să identificați precoce eventualele afecțiuni și să evitați complicațiile majore în viitor.

Nu ezitați să discutați cu medicul stomatolog despre orice îngrijorare sau întrebare pe care o aveți. Consultațiile stomatologice reprezintă un moment important în îngrijirea orală și contribuie la menținerea unui zâmbet sănătos și frumos.

 

Ai nevoie de ajutor?