Extirpare vitală/devitală dinți temporari

Extirparea vitală/devitală a dinților temporari reprezintă o procedură stomatologică prin care se îndepărtează dinții temporari afectați de carie sau alte afecțiuni. Acești dinți sunt îndepărtați atunci când nu mai pot fi tratați prin alte metode, astfel încât să prevină o posibilă infecție și durere persistentă.

Extirparea vitală a dinților temporari implică îndepărtarea pulpei dentare inflamate sau infectate, iar apoi spațiul gol rezultat este umplut cu un material special pentru a preveni infecția și a menține integritatea structurii dentare. În timpul procedurii, se utilizează anestezie locală pentru a reduce disconfortul și durerea pacientului.

În cazul extirpării devitale a dinților temporari, se îndepărtează întreaga pulpa dentară, inclusiv nervii și vasele de sânge. Dinții devitaliți sunt apoi umpluți cu un material special, pentru a preveni infecția și pentru a menține structura dentară intactă.

După extirparea vitală/devitală a dinților temporari, este important să se mențină o igienă orală corespunzătoare, pentru a preveni infecțiile și alte complicații. De asemenea, este important să se realizeze o vizită de control la medicul stomatolog pentru a monitoriza evoluția și vindecarea rănii post-operatorii.

Distribuie acest articol:

Ai nevoie de ajutor?