CBCT partială maxilară sau mandibulară

Tomografia computerizată în fascicul conic (CBCT) partială maxilară sau mandibulară este o procedură imagistică avansată, care oferă o imagine tridimensională a unei părți limitate a maxilarului sau a mandibulei. Această procedură este utilizată pentru diagnosticarea problemelor dentare specifice, precum pierderea osoasă sau problemele cu implanturile dentare într-o anumită zonă.

CBCT este o procedură nedureroasă și neinvazivă, care utilizează o sursă de radiații X și un detector de imagine pentru a crea o imagine tridimensională a unei părți limitate a maxilarului sau a mandibulei. Această procedură oferă o imagine precisă și detaliată a structurilor osoase ale cavității orale, inclusiv a dinților, rădăcinilor, nervilor și sinusurilor, într-o anumită zonă.

CBCT partială maxilară sau mandibulară este utilă în diagnosticarea problemelor specifice ale maxilarului sau a mandibulei într-o anumită zonă, precum pierderea osoasă sau problemele cu implanturile dentare. Această procedură oferă medicului stomatolog o imagine tridimensională precisă a structurii osoase și a relațiilor dintre diferitele elemente anatomice, într-o anumită zonă.

Este important de menționat că CBCT este o procedură care utilizează doze mari de radiații și, prin urmare, pacienții trebuie să discute cu medicul stomatolog despre eventualele preocupări legate de expunerea la radiații înainte de a efectua o CBCT partială maxilară sau mandibulară.

În concluzie, CBCT partială maxilară sau mandibulară este o procedură imagistică avansată, care oferă o imagine tridimensională precisă și detaliată a unei părți limitate a maxilarului sau a mandibulei. Aceasta este o procedură utilă în diagnosticarea și planificarea tratamentelor pentru probleme dentare specifice, oferindu-le pacienților o soluție personalizată de tratament care să răspundă nevoilor lor și să îmbunătățească calitatea vieții lor.

Distribuie acest articol:

Ai nevoie de ajutor?