CBCT mandibulară și canal mandibular

Tomografia computerizată în fascicul conic (CBCT) mandibulară și canal mandibular este o procedură imagistică avansată, care oferă o imagine tridimensională a mandibulei și a canalului mandibular. Această procedură este utilizată pentru diagnosticarea problemelor dentare specifice, precum afecțiunile nervului dentar, pierderea osoasă sau problemele cu implanturile dentare.

CBCT este o procedură nedureroasă și neinvazivă, care utilizează o sursă de radiații X și un detector de imagine pentru a crea o imagine tridimensională a mandibulei și a canalului mandibular. Această procedură oferă o imagine precisă și detaliată a structurilor osoase ale cavității orale, inclusiv a dinților, rădăcinilor, nervilor și canalelor mandibulare.

CBCT mandibulară și canal mandibular este utilă în diagnosticarea problemelor specifice ale mandibulei și canalului mandibular, precum afecțiunile nervului dentar sau pierderea osoasă. Această procedură oferă medicului stomatolog o imagine tridimensională precisă a structurii osoase și a relațiilor dintre diferitele elemente anatomice.

Este important de menționat că CBCT este o procedură care utilizează doze mari de radiații și, prin urmare, pacienții trebuie să discute cu medicul stomatolog despre eventualele preocupări legate de expunerea la radiații înainte de a efectua o CBCT mandibulară și canal mandibular.

În concluzie, CBCT mandibulară și canal mandibular este o procedură imagistică avansată, care oferă o imagine tridimensională precisă și detaliată a mandibulei și a canalului mandibular. Aceasta este o procedură utilă în diagnosticarea și planificarea tratamentelor pentru probleme dentare specifice, oferindu-le pacienților o soluție personalizată de tratament care să răspundă nevoilor lor și să îmbunătățească calitatea vieții lor.

Distribuie acest articol:

Ai nevoie de ajutor?