CBCT completă maxilară și mandibulară

Tomografia computerizată în fascicul conic (CBCT) completă maxilară și mandibulară este o procedură imagistică avansată, care oferă o imagine tridimensională a întregului maxilar și a mandibulei. Această procedură este utilizată pentru diagnosticarea problemelor dentare complexe, precum malocluziile, implanturile dentare, extracțiile dentare sau tratamentele ortodontice.

CBCT este o procedură nedureroasă și neinvazivă, care utilizează o sursă de radiații X și un detector de imagine pentru a crea o imagine tridimensională a întregului maxilar și a mandibulei. Acest tip de radiografie dentară oferă o imagine detaliată și precisă a structurilor osoase ale cavității orale, inclusiv a dinților, rădăcinilor, nervilor și sinusurilor.

CBCT este utilă în diagnosticarea problemelor dentare complexe, precum malocluziile sau afectiunile osoase, oferind medicului stomatolog o imagine tridimensională a structurii osoase și a relațiilor dintre diferitele elemente anatomice. De asemenea, CBCT poate fi folosită pentru planificarea și monitorizarea intervențiilor chirurgicale complexe, cum ar fi extracțiile dentare sau implanturile dentare.

Este important de menționat că CBCT este o procedură care utilizează doze mari de radiații și, prin urmare, pacienții trebuie să discute cu medicul stomatolog despre eventualele preocupări legate de expunerea la radiații înainte de a efectua o CBCT completă maxilară și mandibulară.

În concluzie, CBCT completă maxilară și mandibulară este o procedură imagistică avansată, care oferă o imagine tridimensională precisă și detaliată a întregului maxilar și a mandibulei. Aceasta este o procedură utilă în diagnosticarea și planificarea tratamentelor pentru probleme dentare complexe, oferindu-le pacienților o soluție personalizată de tratament care să răspundă nevoilor lor și să îmbunătățească calitatea vieții lor.

Distribuie acest articol:

Ai nevoie de ajutor?