Impactul Social Media asupra cosmeticii dentare

Data publicării

09/07/2021

Categorie

Articole

Tip

Medical

Cu o cerere tot mai mare pentru “zambete celebre”, medicii stomatologi din cadrul Clinicile Ardeleanu exploreaza zi de zi responsabilitatea de a educa pacientii cu privire la cosmetica dentara.

In societatea actuala, retelele sociale, precum Facebook, Instagram, TikTok joaca un rol cheie in viata noastra de zi cu zi. Un singur click pe un buton si avem rapid tot ce ne dorim: fie ca raspundem la un email, plasam o comanda online pentru livrarea la usa casei a oricarui produs sau ne conectam cu membrii familiei dintr-o alta tara sau chiar de pe alt continent.

Impactul retelelor sociale si a utilizarii acestora a crescut semnificativ in ultimii ani. Mai ales pe perioada pandemiei de Covid 19, unde TikTok si Instagram au fost printre cele mai populare aplicatii.

Datorita acestei tendinte, pacientii nu sunt intotdeauna constienti de consecintele care apar atunci cand aleg sa plece in strainatate pentru tratamente dentare. Unele dintre riscurile la care ar trebui sa se gandeasca, sunt:

  • Ati putut discuta cu medicul dentist sis a puneti intrebari cu privire la tratamentul adecvat?
  • Dentistul pe care l-ati selectat a reusit sa va raspunda in mod corespunzator la toate intrebarile si confuziile?
  • Ati primit planuri de tratament minim invasiv?
  • Ati primit o lista cu toate costurile si explicatiile aferente fiecarei proceduri?
  • Ce se intampla daca ai o urgenta stomatologica, cum ajungi imediat la medicul tau dentist?
  • Cate sedinte ai nevoie pentru un plan de tratament complet?

Pacientii trebuie sa cunoasca toate optiunile disponibile de tratament pentru cosmetica dentara, sa aiba incredere in practica medicului stomatolog si sa nu isi bazeze deciziile pe opiniile influencerilor de pe retelele sociale, pentru ca fiecare organism reactioneaza diferit, fiecare are nevoi specifice, motiv pentru care planul de tratament este individual pentru fiecare pacient.

Nu va setati obiective nerealiste

Chiar daca retelele sociale sunt o sursa excelenta atat pentru educare cat si pentru conectare, a devenit ceva obisnuit in zilele noastre ca un pacient sa apeleze la medicul dentist pe baza opiniilor unui factor de influenta de pe retelele sociale.

Acest lucru poate fi o mare provocare pentru medicii stomatologi, mai ales atunci cand pacientii incearca sa atinga obiective uneori greu de atins, pentru ca dantura lor este deteriorata sau destul de dificil de aplicat acelasi plan de tratament.

In primul rand, pacientii trebuie sa stie ca procedurile de cosmetica dentara nu sunt ieftine, desi este responsabilitatea noastra sa oferim pacientilor nostri sfaturi oneste si preturi realiste.

Totusi, atunci cand un pacient isi doreste o cosmetica dentara perfecta, asemeni idolului sau, trebuie sa fie pregatit din punct de vedere psihic, financiar, etic si mental si sa urmeze cu strictete vizitele la stomatolog si regulile impuse pentru o dantura perfecta.

Pentru mai multe detalii, va asteptam la una din Clinicile Ardeleanu pentru a discuta cu medicul stomatolog un plan complet de cosmetica dentara.

Data Publicării: July 9, 2021

Distribuie acest articol:

Mai multe articole

Ai putea fi interesat si despre aceste articole

2 weeks ago
În călătoria ta către un zâmbet perfect, alegerea între coroanele dentare din zirconiu și cele di...
2 weeks ago
Gingivita este o afecțiune comună a gingiilor, caracterizată prin inflamarea acestora. Deși poate...
2 weeks ago
Pe oricine ai întreba, răspunsul va fi același. Durerea de gingie este o experiență foarte neplăc...
3 weeks ago
Simțul gustativ ne permite să experimentăm plăcerea diversității culinare, însă, uneori, o senzaț...
Ai nevoie de ajutor?