Rolul microscopului in tratamentul endodontic

Data publicării

14/01/2021

Categorie

Articole

Tip

Medical

Caria dentară produce o inflamație a pulpei dentare care în final poate duce la infectarea canalelor. Atunci când procesul carios a ajuns la nivelul pulpei dentare, pentru salvarea dintelui se realizeaza extirparea sau scoaterea nervului.

Beneficiile utilizarii microscopului în endodonție sunt substanțiale datorita vizibilității net superioare asupra detaliilor canalelor radiculare, astfel crescând considerabil sansele ca dintele afectat se poate fi salvat.

Prin tratamentul clasic sunt necesare 3-4 sedinte la stomatolog, in timp ce tratamentul realizat cu ajutorul microscopului se poate realiza intr-o singura sedinta.

Deoarece ne dorim sa oferim cele mai bune tratamente, clinicile noastră dispun de microscoape dentare de top, care ne usureaza munca.
După finalizarea tratamentului de canal se realizeaza tratamentul coroanei dentare. De cele mai multe ori recurgem la o coroana de acoperire ce reface morfologia și funcționalitatea dintelui.

Salvarea fiecarui dinte este o prioritate pentru noi, asa ca investim timp si energie pentru realizarea acestui lucru.

Magnificația sporită și iluminarea excelentă ale microscopului nu numai că ajută la îmbunătățirea calității terapiei convenționale a canalului radicular, dar joacă și un rol important în diagnosticul și tratamentul cazurilor dificile.

Cu ajutorul microscopului rata de succes ale tratamentului endodontic crește de la 50% (metoda clasica) până și 90%.

Tratamentul endodontic reprezintă îndepartarea nervului și obturarea (umplerea) canalelor radiculare. Un tratament endodontic corect efectuat mărește durata de viață a dintelui și salveaza dintele de la extractie.
De cele mai multe ori, canalele radiculare nu se pot observa fara o metoda de magnificatie precum lupe endodontice sau microscop dentar.

Tratamentul clasic de scoatere a nervului se realizeaza cu ochiul liber, medicul bazându-se doar pe simtul tactil. Acest lucru duce la o rata de succes minima, cei mai multe dinti tratati in acest mod, ajung in cele din urma la extractie.

În ultimii ani a existat o explozie de tehnici noi, materiale, instrumente si aparatura performanta. Aceste evoluții au îmbunătățit precizia cu care se efectuează tratamentul de scoatere a nervului.

Dr. Elisavet Salahat

Data Publicării: January 14, 2021

Distribuie acest articol:

Mai multe articole

Ai putea fi interesat si despre aceste articole

6 days ago
Periuța interdentară, un instrument esențial în igiena orală, joacă un rol crucial în curățarea s...
6 days ago
Rezecția apicală este un procedeu chirurgical utilizat în stomatologie pentru tratarea infecțiilo...
3 weeks ago
Adiția de os reprezintă o procedură chirurgicală avansată, crucială în domeniul implantologiei de...
3 weeks ago
Fluorul joacă un rol esențial în menținerea sănătății dentare, fiind un ingredient cheie în major...
Ai nevoie de ajutor?