Cresterea bruxismului pe perioada pandemiei Covid 19

Data publicării

31/05/2021

Categorie

Articole

Tip

Medical

Medicii dentisti au inregistrat o crestere a cazurilor de bruxism in timpul pandemiei de Covid 19. Acest lucru poate fi atribuit diversilor factori. Inainte de acest lucru insa, este important sa depistati daca credeti ca suferiti de bruxism, sa examinam exact ce este bruxismul si care sunt simptomele si cauzele.

Ce este bruxismul?

Bruxismul este termenul clinic pentru ciobirea dintilor si este un efect secundar comun al stresului. Apare adesea noaptea si poate avea un efect grav asupra alinierii dintilor si, de asemenea, poate uza smaltul protector de pe suprafetele dintilor.

Macinarea dintilor poate fi, de asemenea, un efect secundar al dintilor nealiniati. Cand inchideti gura si dintii nu sunt aliniati corect, poate fi foarte obisnuit sa doriti sa miscati maxilarele pentru a incerca repozitionarea dintilor. Aceste miscari duc la macinarea dintilor.

In timp, bruxismul poate duce la craparea sau ciobirea dintilor si la carii dentare. Cu toate acestea, bruxismul nu numai ca poate fi foarte daunator pentru dinti, dar poate provoca si alte probleme, cum ar fi dureri de cap, tulburari si blocaje.

Bruxismul rezultat din stresul Covid 19

Anul trecut a adus, fara indoiala, o cantitate incredibila de stres pentru multi oameni. Preocuparile legate de sanatate si luptele financiare ne-au afectat atat emotional cat si fizic.

Intrucat stresul este una dintre principalele cauze ale bruxismului, este de inteles de ce au crescut cazurile. Datorita stresului crescut, am vazut mai multi pacienti care intra in clinicile noastre cu dinti crapati sau ciobiti, cel mai frecvent din cauza slefuirii si a scrasnirii dintilor.

Cum se trateaza bruxismul

Daca credeti ca vi se macina dintii din cauza stresului indus de Covid 19 sau pur si simplu din cauza stresului general, este important sa discutati imediat cu un dentist pentru a va evalua situatia actuala. Vom efectua un examen complet pentru a determina care este cauza si pentru a crea un plan de tratament pentru a aborda problemele.

Daca singura grija este macinarea dintilor nocturna, atunci ar putea fi fabricata o gutiera care sa fie purtata pe timpul noptii, pentru a gestiona situatia incontrolabila. Daca insa situatia este mai complexa, atunci vom dezvolta un plan de tratament personalizat in functie de diagnosticul specific.

Solicitati o programare la Clinicile Ardeleanu pentru a discuta cu un medic stomatolog despre orice problema de bruxism si macinare a dintilor – suntem aici pentru a va ajuta!

Dr. Gavrizi Maria Oksana

Data Publicării: May 31, 2021

Distribuie acest articol:

Mai multe articole

Ai putea fi interesat si despre aceste articole

3 hours ago
Periuța interdentară, un instrument esențial în igiena orală, joacă un rol crucial în curățarea s...
4 hours ago
Rezecția apicală este un procedeu chirurgical utilizat în stomatologie pentru tratarea infecțiilo...
2 weeks ago
Adiția de os reprezintă o procedură chirurgicală avansată, crucială în domeniul implantologiei de...
2 weeks ago
Fluorul joacă un rol esențial în menținerea sănătății dentare, fiind un ingredient cheie în major...
Ai nevoie de ajutor?